Hotstonemassage

Wat is een Hotstonemassage?

Ontspannen is in deze drukke tijd van gezin, werk, sociale en/of alle andere verplichtingen een noodzaak geworden.

Even tijd voor jezelf is niet alles wat een hotstone massage jou geeft. Een hotstone massage zorgt naast de ontspannende werking er ook nog eens voor dat, door de combinatie van de warme stenen en oliën, er een ontgiftende en afvoerende werking van afvalstoffen plaatsvindt. Een hotstone massage, is een massage waarbij gebruik wordt gemaakt van warme basaltstenen.

Deze basaltstenen hebben een warmte van zo’n 45-55 graden Celsius. Door de combinatie van warmte en beweging is het mogelijk dieper in het spierweefsel te komen wat de massagebehandeling effectiever maakt. De massage begint met gewenning van de warme stenen. Daarna wordt de huid ingesmeerd met etherische ontspanningsolie en wordt er met de stenen over de huid gemasseerd.

Het is ook mogelijk om etherische oliën door de basisolie te mengen.

De behandeling

De basalt stenen worden eerst in water opgewarmd tot een ideale temperatuur van ongeveer 50 graden tot 60 graden. Eerst worden een aantal stenen op een deel van het lichaam neergelegd. Dit geeft een aangename warmte en ontspanning. Door de stenen op specifieke plaatsen te leggen, kan het warmte-effect ook doelgericht toegepast worden, bijvoorbeeld op koude plekken of plekken die aandacht nodig hebben.

Vervolgens worden de stenen verwijderd en dat deel van het lichaam gemasseerd. Door de combinatie van warmte en beweging kan ik dieper in het spierweefsel komen, wat de massage effectiever maakt. Ik masseer afwisselend met of zonder stenen, waarbij ik lange, rustige en cirkelvormige strijkingen gebruik.

De tijd die ik per behandeling reken is afhankelijk van uw wensen en worden ruim genomen.

Alle behandelingen bestaan altijd uit rug reinigen met warme compressen, masseren met etherische oliën in combinatie met de hotstones, lekker bijkomen, drinken (kruidenthee/water) en feedback.

De werking van een hotstone massage

Een hotstone massage draagt bij aan:

Een hotstone massage is bovenal een weldaad om van te genieten! Veel water drinken na de behandeling is verstandig. Dit stimuleert het afvoeren van afvalstoffen.

De hotstone massage is geschikt bij:

Contra-indicaties

De Hot Stone massage is helaas niet voor iedereen geschikt door de warmte werking.

Onder contra-indicaties verstaat men de (medische) redenen die aanleiding geven niet of slechts lokaal tot masseren over te gaan. Om te weten te komen of de masseur iemand wel, gedeeltelijk of niet mag masseren, is het noodzakelijk te weten wat indicaties en wat contra indicaties zijn voor een behandeling. Dit is de reden voor de medische geschiedenis en relevante omstandigheden
bij de eerste afspraak.

Indien u niet zeker weet of u gemasseerd mag worden, vraag het aan uw huisarts. Als uw huisarts schriftelijk goedkeuring geeft is massage geen probleem.

Indien u geen goedkeuring aan uw huisarts gevraagd heeft en de masseur is van mening dat er een contra-indicatie aanwezig is, zal de behandeling anders van opzet zijn of in zijn geheel niet plaatsvinden. Uw masseur is geen arts of specialist!

Niet geschikt bij

Voorzichtig zijn bij (overleg van te voren altijd met uw huisarts);

Ook het gebruik van bepaalde middelen zijn een contra-indicatie, zoals

rug, nek en schouders € 45,00 euro

voor en achterkant benen € 45,00 euro